tisdag 6 oktober 2009

Ekonomiskt tänkande! =)

Vi som lever på A-kassa och mammapeng har det ju alltid lite stramt med ekonomin! Men jag vet hur man kan sänka matkostnaderna radikalt!

Här kommer lite tips!


*Baka bröd själv
Bröd att köpa idag är dyrt och tar slut snabbt. Men att baka själv är billigt och samtidigt kul och det är ju supergott! Ta en titt längre ner på bloggen för ett smidigt och gott recept på bröd!

*Planera matlagningen
Kolla igenom reklambladen! Vi brukar handla på Ica Maxi så vi kollar alltid igenom bladet innan vi åker. Vi skriver en inköpslista som är baserad på våran planering av maträtter 2 veckor framöver och som innehåller varor som är på extrapris (mestadels). Vi har alltså börjat att skriva upp, Mån-Sön, vad vi ska laga för mat.
Ex. Vi har handlat idag för drygt 500 och har nu mat för minst 2 veckor framöver. God mat! Men mjölk och sånt får man ju handla veckovis såklart.


*Storhandla
Varje gång man "småhandlar", slinker det ner massa annat onödigt! Detta som slinker ner blir till slut ganska många hundralappar tillsammans. Så se till att storhandla istället!

*Gör eget godis
Godis är gott, det går ju inte säga något annat. Men istället för att köpa godis (som faktiskt är väldigt dyrt) Så kan man baka något gott. Typ muffins, kladdkaka, chokladbollar. Det är ju jättegott det med. Och billigare!

4 kommentarer:

Frida sa...

eller inte äta godis alls ;)

Mamzen sa...

ni kan ju komma å gratisäta hos oss på fredag!!! .....Frida & co med om dom vill =)

Sandra sa...

Håller med Frida. Men det är ju så svårt att låta bli! :)

Viktor Ekblom sa...

Du har blivit en riktig husmor du :)